Talent
Schaatsen
Geboren
1999
Opleiding
MSc Chemical Biology, Rijksuniversiteit Groningen
Mijlpalen
Development Team Fryslan
NK Sprint 2020, 11e plaats

nieuwe schaatsen

Super blij ben ik met nieuwe fiets- en schaatsschoenen die ik kan aanschaffen met steun van het NL Talenten Fonds. Naast mijn trainingen bij het RTC in Groningen en mijn studie Chemical Biology heb ik geen tijd voor een bijbaantje om voor deze materialen te sparen.

Volg Elwin Jongman

Mijn schaatscarrière begon op 11-jarige leeftijd als clubrijder. Na twee jaar bij de gewestelijke selectie heb ik in 2018 de kans gekregen mij te ontwikkelen bij het Regionaal Talent Centrum (RTC) Groningen. Hier heb ik mij ontwikkeld tot een schaatser die mee kan komen met het nationale niveau. Met als hoogtepunt een 11e plek op het NK Sprint van 2020. Hierdoor heb in het voorjaar van 2021 de overstap naar het Development Team Fryslân kunnen maken.

Schaatsen is een bijzondere sport waarbij een gedeelte van het jaar uitgeweken wordt naar andere sporten, zoals inline-skaten, wielrennen en hardlopen. Dit brengt de nodige kosten met zich mee, die ik niet zelfstandig kan voldoen. Ik studeer Chemical Biology aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb daarvoor een studielening moeten afsluiten. Mijn fiets- en schaatsschoenen zijn inmiddels al 8 en 4 jaar oud en aan vervanging toe. Ik ben daarom crowdfunding campagne gestart op Talentboek. Heel fijn dat het NL Talenten Fonds daar zo’n mooi bedrag op heeft gestort. Meer donaties zijn van harte welkom!

talentboek

Volg Elwin Jongman

Mijlpalen

2021
Development Team Fryslan
2020
NK Sprint, 11e plaats

Geef aan Talent

Talent is een gave. Daar kunnen wij allen aan bijdragen. U kunt ook talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier door een bedrag over te maken aan het NL Talenten Fonds. Wij zorgen er voor dat het geld terecht komt bij de talenten die een steun in de rug nodig hebben.

doneer

Share this page