Talent
Schaatsen
Geboren
2005
Mijlpalen
2022 Olympische Spelen
2021 EK, NK goud

finale op de wk kunstrijden

Ik wil natuurlijk de finale halen. Na mijn deelname aan de Olympische Spelen is mijn volgende doel de wereldkampioenschappen kunstrijden in 2023 in Japan. Nu de energieprijzen zo stijgen is de huur van de ijsbaan niet meer te betalen. Ik ben volledig afhankelijk van sponsors en donateurs om mijn sport te kunnen blijven uitoefenen.

Volg Lindsay van Zundert

“Alleen maar mooie herinneringen heb ik aan mijn deelname aan de Olympische Spelen in China. Met het behalen van de 18e plaats stond ik ineens in de schijnwerpers en kreeg ik uitnodigingen voor Grand Prix wedstrijden in Canada en Frankrijk. Daar komen alleen maar rijdsters uit grote landen als Amerika, Japan en Korea. Dat ik daar tussen stond was heel speciaal.

Bij de Finlandia Trophy in Finland ben ik zevende geworden en mijn volgende grote doel is de WK in 2023 in Japan. Ik weet alleen niet of ik het kan volhouden zonder sponsors.

De kosten lopen heel erg op. We moeten betalen voor coaches, reizen, choreografieën, kostuums en natuurlijk het ijs. Met de stijgen de energieprijzen zijn ook de prijzen voor huur van het ijs gestegen. Ik krijg wel een beetje steun van NOC*NSF en de schaatsbond maar daar kan ik dit allemaal niet van betalen. Ik ben dus echt afhankelijk van fondsen en sponsoren om op dit niveau te kunnen blijven presteren. Mijn moeder kan dit niet allemaal alleen betalen.

Mijn toekomst in het schaatsen hangt nu aan een zijden draadje. Als ik niet meer financiële zekerheid kan krijgen voor de komende tijd dan zal ik er mee moeten gaan stoppen. Dat wil ik echt niet. Mijn droom is om in de finale te staan bij de volgende Olympische Spelen in Milaan”.

Het NL Talenten Fonds geeft Lindsay een financieel zetje. Doet u ook mee?

Volg Lindsay van Zundert

Mijlpalen

2022
Olympische Spelen, 18e
EK, 27e
2021
WK, 16e
NK, goud
2020
WK, 29e
NK, goud
2019
NK, goud

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page