Nieuws

6 september 2023

Voor jullie op filmfestival

De afstudeerfilm ‘Voor Jullie’ van Geertje Hadderingh is geselecteerd voor de Studentencompetitie van het Nederlands filmfestival, dat plaatsvindt van 25 tot 29 september in Utrecht.
Geertje: “De afgelopen twee jaar heb ik mij mogen begeven in de zoektocht naar de liefde tussen mijn ouders en wat het betekent in een tijd waarin we steeds vaker uit elkaar gaan. Ik kijk er onwijs naar uit dat dit verhaal nu ook van jullie gaat worden.

Lees meer

6 september 2023

zilver voor Riad bouhmida

Mooie prestatie van Riad Bouhmida op EK Taekwondo in Tallinn, Estland op 25 august, in de categorie junioren (-59 kg) met een zilveren medaille.
Riad:‘Ik heb na 5 zware wedstrijden tegen Oostenrijk, Cyprus, Kroatië, Polen en Duitsland de zilveren medaille weten te veroveren. Het is voor het eerst dat Nederland een zilveren medaille behaalt op het Europees Kampioenschap junioren, een historisch moment dus!

Lees meer

18 juli 2023

Prijzen Internationale Biologie Olympiade

Nederlandse biologieleerlingen winnen zilveren en bronzen medailles op Internationale Biologie Olympiade. In juli 2023 streden de vier beste biologieleerlingen van Nederland om te winnen bij de 34e Internationale Biologie Olympiade. Farah May (17) van het Calandlyceum te Amsterdam scoorde een prachtige zilveren medaille. Zij werd 76e van de wereld, in een groep van bijna 300 deelnemers. Thomas van Loon (18) van het Norbertus Gertrudis Lyceum te Roosendaal, Demian Brantjes (17) van het Utrechts Stedelijk Gymnasium, en Jochem Kistemaker (16) van het Stedelijk Gymnasium Schiedam behaalden bronzen medailles.

Lees meer

18 juli 2023

Demian Brantjes NL Talentenfonds Award

Demian Brantjes heeft de NL Talenten Fonds Award gekregen op de 33e editie van het de Nederlandse Biologie Olympiade als beste 5e klas-leerling. Hij won daar ook de derde prijs en mocht daarmee deelnemen aan de Internationale Biologie Olympiade in Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees meer

1 juni 2023

Sven Roosen overtreft zichzelf

Sven Roosen (21) heeft bij de Hypomeeting in Götzis zijn persoonlijke record op de tienkamp aangescherpt. Hij behaalde op dit tienkamp 8157 punten, 101 meer dan zijn beste meerkamp ooit. Hij werd daarmee elfde in het internationale topveld.

Lees meer

11 april 2023

zilver voor Sam dos Santos

Sam dos Santos heeft met een tweede plaats een fantastische prestatie geleverd in de wereldbekerfinale voltige in Omaha. Hij maakte zijn uitnodiging meer dan waar met de tweede plaats bij de senioren. Net als in de technische test op donderdag zetten de juryleden Sam op de tweede plaats in de Kür. “Ik had dit resultaat nooit kunnen bedenken. Ik ben er heel blij mee”, vertelt de 16-jarige Sam uit Retie tevreden.

Lees meer

3 april 2023

Ava naar WJK Bulgarije

De schermster Ava Emanuel is samen afgereisd naar het WJK in Plovdiv Bulgarije. Ava maakt deel uit van een groep van negen florettisten die de komende dagen individueel en in equipe op de loper staan.

Lees meer

3 april 2023

wk kunstrijden japan

Lindsay van Zundert en het paar Michel Tsiba/ Daria Danilova hebben deelgenomen aan het WK in Saitama, Japan in maart. Daria, in Rusland geboren maar uitkomend voor Nederland, en Michel gingen de vrije kür in als twaalfde, maar met een totaal van 173,85 zakten zij een plaatsje.

Lees meer

20 februari 2023

Olympiade NL talenten fonds prijs

Op 9 en 10 februari vond de nationale eindronde van de European Olympiad of Experimental Science (EOES) plaats aan de Universiteit Twente in Enschede. Het team van het St Ignatius Gymnasium in Amsterdam, bestaande uit Loïc van Asten, Itai Givony en Idse Bayu Tromp heeft de NL Talenten Fonds prijs gewonnen en kan daarmee meedoen aan het trainingsprogramma voor de internationale EOES.

Lees meer

31 januari 2023

goud voor AVa

Opnieuw heeft Ava Emanuel (17) een eerste prijs gehaald. Dit keer op het internationale SISTA US Schermtoernooi in Amsterdam in de categorie senioren. In de finale nam Ava Emanuel het op tegen Veronika Goncharova uit Luxemburg. Ava: “Dat was een zware partij. Ik moest veel schakelen. Daar train ik hard op de laatste tijd, dus ik ben blij dat het lukte”.

Lees meer

Share this page