Scroll down

Gradus Kraus

kwalificatie Parijs

Mijn eerste en meest ambitieuze doel is om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. En daar een medaille te winnen. Ik heb nog een kans om me te kwalificeren bij het wereldkwalificatietoernooi in Bangkok 25 mei-3 juni. Helaas heb ik geen A-status meer van het NOC-NSF en moet ik werken voor mijn inkomsten. Dit gaat af van mijn trainingstijd. Ik ben heel blij met een zetje van het NL Talenten Fonds. Nu kan ik mij de komende 5 weken volledig wijden aan mijn training om mij voor Parijs te kwalificeren. Ik ga er voor!

Volg Gradus Kraus

Boksen
Mijn vader Albert Kraus was succesvol als kickbokser en won onder andere in 2002 het bekende K-1 World MAX kampioenschap in Japan. Hij is mijn vader, mijn beste vriend en mijn trainer. We worden ook weleens gezien als broers. Hij is 21 jaar ouder, maar ziet er jonger uit en met mijn lengte word ik ouder geschat. Mijn vader is trots op me en steunt me volledig in mijn missie om de beste van de wereld te worden. Toen ik 16 was koos ik voor boksen. Dat vind ik mooier dan kickboksen, het is wereldwijd groter en de sport is technischer. Net als schaken moet je een paar stappen vooruit denken. Zonder plan win je nooit. Het is veel meer dan alleen klappen uitdelen.

Team NL
Vier en een half jaar heb ik gewerkt als stucadoor en trainde na werktijd. Daarna maakte ik als Nederlands kampioen in de categorie tot 81 kilo een aantal jaar deel uit van TeamNL. Met een A-status en krijg je een financiële vergoeding. Zo kon ik twee keer per week trainen en mijn gezin onderhouden. Ik ben inmiddels trotse vader van een zoon. Helaas ben ik mijn A-status een paar maanden geleden verloren en werk ik weer in de bouw. Ik zet echter wel door en train na mijn werk. Ik wil naar de Olympische Spelen en mijn A-status weer terugkrijgen.

Olympische Spelen Parijs
Ik heb mijn zinnen gezet op het bereiken van de Olympische Spelen in Parijs. Recentelijk heb ik deelgenomen aan de Europese Spelen en de 1e wereldkwalificatie wedstrijd. Bij beide wedstrijden heb ik goed gepresteerd met een vijfde plek, maar mij nog niet kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen. Hiervoor heb ik nog een kans met het 2e wereldkwalificatietoernooi in Bangkok van 25 mei- 3 juni. Dit betekent wel dat ik nu keihard moet trainen en dat gaat niet goed samen met mijn werk in de bouw. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds mij een financieel zetje heeft gegeven zodat ik mij de komende weken volledig kan focussen op de trainingen en mij alsnog kan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page