Scroll down

Hella Termeulen

rol in opera

Mijn ambitie is om professionele zangeres te worden. Ik wil mijn stem en verhalen met de wereld delen. Muziek heeft de kracht om mensen samen te brengen en een positieve verandering in gang te zetten. Ik ben aangenomen als Young Artist voor het Trentino Music Festival deze zomer. Dankzij een beurs van het Festival en een gift van het NL Talenten Fonds kan ik daar heen. Met individuele lessen, een rol in de opera de Zauberflöte en masterclasses draagt deelname aan dit festival enorm bij aan mijn ontwikkeling en kansen in de toekomst.

Volg Hella Termeulen

Passie voor zingen
Van jongs af aan heb ik een liefde voor zingen. Ik zong als kind in de Kinderkoor Academie Nederland en wist toen al dat ik van zingen mijn beroep wilde maken. Ik wil mijn stem en mijn verhalen met de wereld delen. Muziek heeft de kracht om mensen samen te brengen en een positieve verandering in gang te zetten. De menselijke stem kan het publiek echt raken, ongeacht iemands achtergrond. Dat is het belangrijkste voor mij als artiest. Mijn belangstelling in muziek is heel breed, variërend van opera tot oratoria, lied en contemporaine muziek. Ik heb al veel ervaring kunnen opdoen in verschillende muziekstijlen. Ik was solist in de Johannes en Mattheus Passie en heb gezongen in meerdere hedendaagse composities.

Ambitie
Mijn doel is mij zo breed mogelijk te ontwikkelen als zangeres, zodat ik een groot publiek kan bereiken en veel mensen kan inspireren. Ik ben heel trots dat ik inmiddels in Londen een master klassieke zang aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen volg bij Janice Chapman, Marie Vassiliou en Marcus van den Akker. Ik wil graag mijn kennis en begrip van opera uitbreiden, mijn repertoire uitbreiden en leren van professionals uit de operawereld, zodat ik na mijn studie als onafhankelijk en zelfstandig musicus aan de slag kan gaan.

Trentino Music Festival
Een enorme buitenkans heb ik gekregen met toelating als Young Artist voor het Trentino Music Festival deze zomer. Ik mag tijdens dit festival de rol van Dritte Dame vertolken in de opera Die Zauberflöte van Mozart. Ik krijg daarvoor individuele lessen en coaching en kan deelnemen aan verschillende masterclasses. Deze unieke kans is enorm belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik heb een beurs gekregen van het festival maar dat is niet genoeg om dit te kunnen financieren naast mijn studie in Engeland. Ik ben heel dankbaar dat het NL Talenten Fonds mij op zo’n korte termijn een zetje heeft kunnen geven en deze kans nu niet aan mijn neus voorbijgaat. Op naar Italië!

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Florian Verweij

debuutalbum

Pianist Florian Verweij viel van jongs af aan op door zijn openhartige en fantasierijke spel. Een uitverkocht debuutrecital in het Concertgebouw (2023) was een mooie aftrap van zijn carrière. Met een financieel zetje kan Florian nu de volgende stappen zetten op zijn muzikale weg: een debuutalbum en een noodzakelijk groot onderhoud van zijn vleugel uit 1957.

www.florianverweij.nl

Volg Florian Verweij

Over Florian
Pianist Florian Verweij (1997) onderscheidt zich met zijn openhartige en fantasierijke spel, waarmee hij zijn muziek vervult van poëzie, vertelkracht en spontaniteit. Zijn pianostudies bij Jan Wijn en Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam rondde hij allebei af met de hoogste onderscheiding. Sindsdien studeert hij in Italië bij Elisso Virsaladze. In 2023 maakte Florian met een uitverkocht solorecital zijn debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In 2024 is hij genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. Recent gaf hij solorecitals in Georgië, Litouwen en Spanje.

Florian: ‘Al deze ervaringen en eerdere prijzen op internationale concoursen zijn voor mij ijkpunten op mijn muzikale pad. Ze geven me het vertrouwen om mijn talent en artistieke visie de komende jaren door te ontwikkelen en sterken me in de ambitie om mijn muziek te delen op internationale concertpodia.’

Debuutalbum (CD)
‘Voor mijn debuutalbum neem ik Frans pianorepertoire rond 1900 op, de belle époque. Ik wil aandacht vragen voor een onderbelichte kant van dit tijdperk met de weinig gespeelde componisten Lili Boulanger en Jean Roger-Ducasse. Hun werk plaats ik in de context van hun leermeester Gabriel Fauré en zijn voorganger César Franck. Met het album wil ik een diverser beeld van de belle époque schetsen dan wat normaliter wordt gedaan. Het geeft me een enorme dot energie om muzikaal nagenoeg onontgonnen terrein te verkennen en met andere mensen te delen. Mijn doel is dat het debuutalbum een wezenlijke verandering teweegbrengt in de herwaardering van deze muziek, en dat het in de toekomst wordt beschouwd als een must-listen voor dit repertoire.’

Visitekaartje
‘Dit debuutalbum is niet alleen een artistiek statement, maar ook een essentieel middel om mij nationaal en internationaal te kunnen presenteren. Het biedt een tastbaar en professioneel product waarmee ik kan laten horen wat mij onderscheidt van andere pianisten. Zo kan ik mijn muziek als klassiek pianist naar een hoger plan tillen.’

Financiële steun
‘Omdat ik verder studeer in het buitenland en geen beroep meer kan doen op een lening van de DUO, kan ik de kosten voor deze opname niet zelf realiseren. De cd is cruciaal voor mijn verdere ontwikkeling richting internationaal solist, omdat ik mezelf met dit debuutalbum kan presenteren aan programmeurs van concertzalen en festivals. Om je als klassiek pianist internationaal te kunnen meten, heb je met veel kosten te maken, zoals lessen in het buitenland met bijbehorende reiskosten, kosten rondom deelname aan concoursen en onderhoud van je instrument. Het is topsport. Daarom ben ik enorm dankbaar dat fondsen als het NL Talentenfonds en particuliere gevers me willen steunen bij mijn ambitie.’

(foto’s: Marco Borggreve, Onder Konuralp)

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Tim Benjamin

Musicall factory

Mijn droom is om na de middelbare school een hbo vakopleiding te kunnen volgen om daarna te kunnen schitteren in het theater of in films. Ik ben aangenomen op de vooropleiding Musicall Factory, maar ik moet daar wel voor naar Tilburg reizen. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds vertrouwen in mijn talent heeft en mij een zetje geeft om extra lessen te kunnen betalen.

Volg Tim Benjamin

Vanaf mijn zevende speel ik in landelijke musicals en toneel producties als Ciske de Rat en Annie The Musical. Ook spreek ik als stemacteur stemmen in voor films en series en zing liedjes in. Ik wist al jong dat ik verder wil gaan in dit vak.

Vakopleiding
Mijn droom is om na de middelbare schoot een hbo vakopleiding te kunnen volgen om daarna te kunnen schitteren in het theater of in films.
Om mijn droom waar te kunnen maken werk ik elke dag aan de drie belangrijke vaardigheden: zingen, acteren en dansen. Het aantal mensen dat aangenomen kan worden op een vakopleiding is niet groot en veel mensen hopen op een plek op de vakopleiding. Een goede voorbereiding is daarom heel belangrijk.

Extra lessen
Ik ga naar een middelbare school, waar ik elke dag muzieklessen kan volgen naast de gewone schoolvakken. Daarnaast volg ik op vrijdagavond en zaterdag nog extra lessen om mij voor te bereiden op de toelating tot de vervolgopleiding en volg ik extra zanglessen. Het is soms zwaar om alles te combineren, maar ik ervaar veel steun uit mijn omgeving en ik heb ontzettend fijne docenten waar ik veel van leer. Dit is wat ik het allerliefste doe.

Zetje gekregen
Ook de steun vanuit het NL Talenten Fonds is voor mij heel belangrijk. Met een bijdrage kan ik een deel van de extra lessen betalen die mij helpen mijn talent verder te ontwikkelen.
Ik ben het NL Talenten Fonds enorm dankbaar voor hun bijdrage en het vertrouwen in mijn talent.

www.tim-benjamin.nl

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Faile Sol Bakker

Audities buitenland

Mijn droom is mij te ontwikkelen tot een veelzijdige danser en als choreograaf. Daarvoor moet ik zoveel mogelijk danservaring op doen. Dat kan bij een dansgezelschap. Met een bijdrage van het NL Talenten Fonds kan ik nu ook naar audities van dansgezelschappen in het buitenland en mijn kansen vergroten op een goede plek.

Volg Faile Sol Bakker

Mijn hele leven lang ben ik al aan het dansen. Ik ben begonnen bij BoysAction in Arnhem met de beginselen van ballet, breakdance en acrobatiek. Op mijn 13e ben ik begonnen op het conservatorium in Den Haag en doe daar nu de bachelor opleiding.
Dit jaar loop ik stage bij Aura Dance Theater in Kaunas in Litouwen. Ik leer hier ontzettend veel, over de danswereld, het werk, de mensen. Maar ook vooral over mezelf, over wat voor een danser ik wil zijn.
Ik zoek naar een plek bij een dansgezelschap waar ik word uitgedaagd uit mijn comfortzone te stappen, nieuwe dingen kan uitproberen en ontdekken. Waar ik mijn creativiteit kwijt kan.
In Nederland zijn niet veel dansgezelschappen en ik wil daarom graag audities doen in het buitenland. Ik heb zelfs een uitnodiging om in Australië auditie te doen.
Zonder financiële hulp kan ik alleen niet naar deze audities toe. Ik ben daarom heel blij met het steuntje in de rug van het NL Talenten Fonds. Nu kan ik mijn kansen vergroten op een plek bij een dansgezelschap waar ik mij verder kan ontwikkelen als danser en choreograaf.

video Young Talent Project

Piket Kunstprijs

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Hannah Schwarz

film To Break A butterfly

Om af te studeren aan de Filmacademie maak je in je vierde jaar samen met een team van medestudenten je eindexamen film. Ik heb samen met Roosje Vermeulen de productie gedaan van de film To Break A Butterfly.
Mede dankzij een bijdrage van het NL Talenten Fonds hebben wij deze film kunnen produceren en vervolgens promoten op verschillende filmfestivals.

Volg Hannah Schwarz

Al van jongs af aan was ik in mijn vrienden-groepen degene die de rol van organisator op zich nam. Ik genoot er van plannen te maken en van een idee naar een concreet doel te werken. Door mijn ouders maakte ik kennis met de filmwereld. Pas toen ik erachter kwam dat er binnen een creatief beroep als filmmaker ook een rol is als producent wist ik dat ik dat wilde worden. Ik wilde naar de filmacademie.
Na mijn middelbare school heb ik een tussenjaar genomen om een portfolio op te bouwen en ben ik toegelaten tot de bachelor Productie aan de Filmacademie. Een geweldige opleiding waarin je in het laatste jaar een grote filmproductie doet. Ik heb samen met Roosje de productie van To Break a Butterfly gedaan. Deze film gaat over een steekincident in het leven van een meisje van dertien. Als je de financiering van zo’n productie niet rond krijgt kun je niet afstuderen. Ik was erg blij met een garantie van het NL Talenten Fonds om deze film te kunnen maken en een bijdrage voor de promotie van deze film. Deze film is voor mij een belangrijke springplank naar volgende projecten als filmproducent.

Film To Break a Butterfly

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Andrej van Brakel

cello masterclass Berlijn

Nu is het moment om mij te oriënteren op de mogelijkheden voor een bachelor studie cello. De masterclass in Berlijn is voor mij zo ontzettend belangrijk omdat ik heel graag bij prof Schmidt in Berlijn wil studeren. Met een snelle toekenning van het NL Talenten Fonds kon ik mijn inschrijfgeld voor deze masterclass betalen en op korte termijn naar Berlijn.

Volg Andrej van Brakel

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door klassieke muziek. Ik ben opgegroeid in een familie van musici. Op mijn eigen verzoek kreeg ik op mijn 3e verjaardag een 1/8e cello cadeau. Ik kraste dan fanatiek mee met mijn favoriete opnames, totdat ik eindelijk les kon krijgen.

In mijn muzikale loopbaan heb ik al veel ongelofelijke kansen gekregen en fantastische mensen kunnen ontmoeten. Niet alleen de ervaring om met orkest voor 6000 man te mogen soleren, maar ook de gezellige en inspirerende tournees met het jeugdorkest speelden een grote rol in mijn beslissing om mijn passie als musicus voort te zetten.

Ik doe nu eindexamen en wil volgend jaar een bachelor studie cello gaan doen. Toen ik bij het cellofestival in Kronberg was, was ik meteen gegrepen door de manier waarop Wolfgang Emanuel Schmidt les geeft. Hoewel hij op drie plekken in Duitsland doceert is het ongelofelijk moeilijk om in een van zijn top cello klassen binnen te komen.

Ik heb me daarom aangemeld voor een van zijn masterclasses aan de Schloss Akademie in Berlijn in december. Na een hele zware selectie ben ik hiervoor aangenomen en moest op korte termijn inschrijfgeld betalen. Ik ben heel blij dat ik met steun van Classic Young Masters en het NL Talenten Fonds naar deze masterclass kan. Dit helpt mij enorm bij mijn keuze voor mijn vervolgstudie en misschien wel bij deze top docent in Berlijn!

video Andrej

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Anna Nebaba

studie Amsterdam

Mijn talent is piano. In februari 2022 werd ik wakker door explosies in Kiev. Tien dagen later ben ik met mijn moeder en zus gevlucht en in Nederland terechtgekomen. Dankzij steun van donateurs als het NL Talenten Fonds kan ik nu mijn pianostudie in Amsterdam voortzetten en daar gaan wonen.

Volg Anna Nebaba

In 2015 ben ik verhuisd van Donetsk in het oosten van de Oekraïne naar Kiev omdat het daar veiliger was. We moesten alles achterlaten, ook de piano waar ik sinds mijn vierde op had gespeeld.

Ik heb in Kiev heel erg moeten wennen en miste Donetsk. Ik wist niet hoe mijn toekomst er uit zou gaan zien. Ik heb me gefocust op mijn pianospel en ben toegelaten tot de Kiev State Lyceum.

In februari 2022 werd ik wakker door explosies in Kiev. Tien dagen later ben ik met mijn zus en moeder gevlucht en in Nederland terecht gekomen. Ik had maar één set kleren mee. Mijn vader, die werkt voor de politie, bleef achter in Kiev.

We zijn in Nederland heel goed opgevangen door een gastgezin. Zij hebben mij geholpen met het vinden van fondsen zodat ik in Amsterdam mijn pianostudie kan voortzetten en daar ook kan wonen. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds ook een bijdrage heeft gedaan, ook al ben ik niet Nederlands. Ik zie een toekomst voor me als concertpianist en hoop veel mooie muziek terug te kunnen geven aan Nederland.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Ilse de Jonge

theater opleiding londen

Mijn talent is toneel en theater. Het is mijn doel om de professionele theaterwereld in te stappen in Engeland. Ik droom ervan op de filmset of op het toneel te staan. Ik ben heel blij dat ik mij verder kan ontwikkelen in toneel aan de Rose Bruford Academy in Londen. Dankzij samenwerking van de Toneel Vooropleiding Amersfoort met het NL Talenten Fonds heb ik van dit fonds een bijdrage gekregen voor deze studie.

Volg Ilse de Jonge

Al van jongs af aan ben ik bezig met theater. Ik deed mee aan musicals en koos het vak drama op school. Na mijn eindexamen ben ik een jaar in Amerika au pair geweest en heb daar cursussen acteren gedaan.
Terug in Nederland ben ik aangenomen op de Theater Vooropleiding Amersfoort, waar ik ontzettend veel heb geleerd en mij heb kunnen voorbereiden op audities voor vervolgopleidingen in toneel. Bij veel verschillende scholen heb ik auditie gedaan en ben bij twee opleidingen ben ik aangenomen. In New York en in Londen. Ik heb voor de school in Londen gekozen; de Rose Bruford College. Ik ben heel trots dat ik een van de 24 ben die is aangenomen van de in totaal 450 auditanten.
Voor deze studie heb ik wel in totaal 20.000 euro nodig; voor collegegeld, kost en inwoning, reiskosten, visum en verzekeringen. Voor veel beurzen kom ik met deze studie in Engeland niet in aanmerking. Ik heb daarom zelf geld verdiend met verschillende baantjes en ben een crowdfunding gestart. Met spaargeld en een bijdrage van mijn ouders kom ik nog niet aan het benodigde bedrag.
Ik ben daarom heel blij met alle donaties zoals die van het NL Talenten Fonds om deze studie te kunnen volgen die zo belangrijk is voor mijn ontwikkeling.  

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Vera Peetoom

toneel Rose bruford college

Mijn talent is toneel. Al van kleins af aan droom ik er van om in Engeland te wonen, ook omdat ik een enorme Harry Potter fan ben. Ik wil actrice worden omdat ik voor geen ander vak een grotere passie heb dan voor toneel. Ik ben heel blij dat ik mijn talent verder kan ontwikkelen in toneel aan de Rose Bruford Academy in Londen. Dankzij samenwerking van de Toneel Vooropleiding Amersfoort met het NL Talenten Fonds heb ik van dit fonds een bijdrage gekregen voor deze studie.

Volg Vera Peetoom

Vroeger was ik bang om te zeggen dat ik actrice wilden worden. Veel mensen hebben daar een mening over: ‘Daar kun je toch nooit je geld mee verdienen?’ of ‘Daar word je later toch niet serieus mee genomen?’ Nu kan ik me daar over heen zetten en denk aan wat mij gelukkig maakt. Ik wil actrice worden.
Het opgaan in een personage, het totaal iemand anders zijn. Het mooie aan acteren vind ik het inspireren van anderen. Mensen laten huilen, lachen en nadenken. Het creëren van een totaal andere wereld in jezelf is een mooie reis.
Altijd heb ik al willen studeren in Engeland maar durfde de stap niet te maken. Tot ik bij de Theater Vooropleiding Amersfoort (TVA) kwam en zij mij hebben voorbereid op audities in Engeland.
Ik ga in Londen de acting course volgen aan de Rose Bruford Academy. Ik heb hier heel hard voor gewerkt om dit avontuur mogelijk te maken. Het is wel heel erg duur en ik ben blij met de samenwerking van de TVA met het NL Talenten Fonds zodat ik ook van hen een financiële bijdrage heb kunnen krijgen als laatste stapje op weg naar het verwezenlijken van mijn droom.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Arne van der Esch

toneel in londen

Mijn talent is toneel. Acteren is voor mij in de eerste plaats een samenwerking met jezelf en je verbeelding. Dat is voor mij de beste werkstijl. Een Britse theaterschool is hierop dan ook het beste antwoord voor mij. Ik ben heel blij dat ik mijn talent in toneel verder kan ontwikkelen aan de Rose Bruford Academy in Londen. Dankzij samenwerking van de Toneel Vooropleiding Amersfoort met het NL Talenten Fonds heb ik van dit fonds een ‘zet je in beweging’ gekregen voor deze studie.

Volg Arne van der Esch

Na mijn studie audio-visuele media aan de Hoge School voor Kunsten in Utrecht ben ik naar de Theater Vooropleiding in Amersfoort gegaan. Ik ga het meeste op in het creëren van geloofwaardige karakters en verhalen vertellen via het medium film en theater. Het liefst in de Engelse taal. Alles waar ik voor werk is om kunst het grootste deel van mijn leven te maken.
Studeren in het buitenland is een grote droom van mij. Ik heb heel veel geleerd op de Theater Vooropleiding Amersfoort (TVA) en wil mij nu verder ontwikkelen in het Engels. Dit ga ik doen aan de Rose Bruford College in Londen.
Ik ben heel blij met de samenwerking van de TVA met het NL Talenten Fonds zodat ik ook van hen een financiële bijdrage heb kunnen krijgen voor deze voor mijn ontwikkeling zo belangrijke studie.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page