Scroll down

Wendy Huizinga

wk in china

Dit jaar is het WK voor kanopolo in China. Hier mag ik met het Nederlandse U21 dames team naartoe. Het Watersportverbond financiert dit niet en als student econometrie kan ik de reis daarnaartoe niet zelf betalen. Ik heb wel een baantje maar als 18- jarige verdien ik nog te weinig voor zo’n grote reis. Met een zetje-in-beweging van het NL Talenten Fonds kan ik nu naar het WK in China. Vorig jaar ben ik Europees kampioen geworden met het team, dus als we die lijn doorzetten liggen er veel kansen dit jaar.

Volg Wendy Huizinga

Al meer dan de helft van mijn leven speel ik kanopolo. Weet u niet wat dit is? Kijk dan maar eens naar een filmpje via de link hieronder. Ik ben ontzettend gepassioneerd over deze sport. Ik ben gekozen tot aanvoerder van het Nederlands team en dit geeft mij extra motivatie om te laten zien dat ik een team kan leiden.
Op het vorige EK heb ik met 12 doelpunten de 3e plek behaald op de topscoorders-lijst. Het is mijn doel dat dit WK minstens te evenaren.
Ik vind dat sport niet normaal belangrijk is voor de ontwikkeling en saamhorigheid van de samenleving. Ik denk dat ik met het zetje dat het NL Talenten Fonds mij geeft een mooie prestatie neer kan zetten op het WK. Daarmee krijgt ook deze mooie sport de aandacht die het verdient!

film kanopolo

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page