Scroll down

Jules Baeten

eindexamen concert

Graag wilde ik het nieuwe klarinet concerto van Emmy Lindström spelen voor mijn Master eindexamenconcert, iets dat alleen mogelijk was met orkest. Dankzij een snel besluit van het NL Talenten Fonds om mij te helpen met financiering heb ik dit op korte termijn kunnen realiseren. Nu kan ik de Nederlandse premiere van dit vernieuwende werk presenteren aan het publiek.

Volg Jules Baeten

Voor mij is afstuderen meer dan een examen spelen. Mijn doel is om dit examen (26 mei 2021) als concert en professioneel begin van mijn carrière vorm te geven. Ik wil graag concert-organisaties, promotors en impresariaten uitnodigen en mij aan hen presenteren met dit fantastische nieuwe klarinetconcert van Emmy Lindström. Aangezien er geen pianoreductie van het concerto bestaat kan ik het alleen maar met orkest uitvoeren.

Tussen mijn tournees met het Europees Jeugd Orkest en Gustav Mahler Jugendorchester heb ik onlangs het Maastricht Academic Chamber Orchestra gevonden om dit concert met mij op korte termijn te realiseren.

Als ik de financiering hiervoor niet op tijd rond zou krijgen zou ik mijn Master niet kunnen afsluiten dit jaar. Het was te kort dag om andere repertoire uit te voeren. Ik ben daarom heel blij dat het NL Talenten Fonds zo snel heeft kunnen reageren om dit concert in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, in het nieuwe Amare, mogelijk te maken.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page