Scroll down

Viride Kwartet

strijkkwartet masterclass

Het Viride kwartet is een strijkkwartet. Deze zomer waren wij uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclass tijdens het Crans Montana Classics in Zwitserland. Bijna zagen we dit aan onze neus voorbijgaan omdat we daarvoor in Zwitserland in quarantaine moesten. Daar hadden we geen budget meer voor.

Volg Viride Kwartet

video

Op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag hebben wij elkaar leren kennen en zijn nu al een paar jaar bij elkaar als strijkkwartet. We bereiden ons nu voor op deelname aan het Joseph Joachim Concours in Weimar in 2022. Heel erg blij waren de dan ook met de uitnodiging om deel te nemen aan lessen van Alexander Pavlovsky van het Jerusalem Quartet tijdens Crans Montana Classics in Zwitserland. We zagen deze kans alleen bijna aan onze neus voorbij gaan omdat we vanwege Covid-maatregelen bij aankomst in Zwitserland eerst acht dagen in quarantaine moesten. Hier hadden wij helemaal geen geld voor. Bij toeval kwamen wij na een besloten concert in Amsterdam in contact met het NL Talenten Fonds. Zij hebben snel kunnen besluiten deze kosten voor hun rekening te nemen. Zo hebben wij uiteindelijk toch deel kunnen nemen aan deze zeer leerzame Masterclasses in Zwitserland.

(fotograaf: Foppe Schut)

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page