Scroll down

Michel Tsiba

kunstrijden

Bekijk Talent

Mijn talent is kunstrijden. Na het WK in Montpellier, Frankrijk, van maart gaan wij opnieuw aan de slag met een nieuwe korte en lange kür. Nu mijn studiefinanciering afloopt kan ik de kosten voor deze choreografieën en nieuwe kostuums niet meer zelf betalen. Zonder financiële steun zal ik moeten stoppen met het kunstrijden met mijn partner Daria Danilova. Onze ambitie is mee te doen met Olympische Spelen in 2026.

Volg Michel Tsiba

In Groningen ben ik geboren, nadat mijn ouders uit Rusland en de Oekraïne naar Nederland zijn verhuisd. Omdat ik ijshockey wilden gaan doen ben ik bij de kunstschaatsclub begonnen om te leren schaatsen. Ik werd verliefd op deze kunstschaats sport en ben nooit meer naar de ijshockey gegaan.

Ik heb al mooie mijlpalen bereikt bij de Nederlandse kampioenschappen en het EK. Samen met mijn partner Daria Danilova zijn wij het eerste paar dat Nederland heeft vertegenwoordigd op een WK. Mijn droom is deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2026.

Aangezien ik na zes jaar geen recht meer heb op studiefinanciering (studie business en management) kan ik zonder financiële steun niet de kosten betalen voor een nieuwe korte en lange kür en kostuums. Ik zal dan moeten stoppen met het kunstrijden. Ik ben dan ook heel blij dat het NL Talenten Fonds mij steunt en ik mijn Olympische droom in leven kan houden.

Michel

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page