Scroll down

Eline Roebers

grootmeester

Schaken is mijn talent. Mijn droom is om schaak grootmeester te worden. Schaken is een fantastisch spel dat nooit verveelt en waar ik veel plezier aan beleef. Je moet er wel heel hard voor trainen en veel toernooien doen. Ook in het buitenland en dat kost best veel geld.

Op mijn 7e ben ik begonnen met schaken met mijn vader. Ik doe sindsdien niets liever en speel bijna elk weekend een toernooi of competitiewedstrijd. Ik train wekelijks met Robert Ris en besteed minimaal vijf uur per dag aan zelfstudie. Inmiddels speel ik mee in de categorie Jeugd (met de jongens) om meer tegenstand te krijgen en steeds beter te worden. Dit jaar ga ik ook mijn debuut maken in de Duitse Bundesliga. waar ik uit kom voor de Hamburger Schachklub. Ik zal deelnemen aan EK Landenteams in het Nederlands Vrouwenteam. Mijn droom is om over een paar jaar Grootmeester te worden.

De deelname aan toernooien, uitzendingen door de schaakbond naar EK’s, WK’s en Olympiades  en trainingen kosten veel geld voor mijn ouders. Wij krijgen een bijdrage van NOC/NSF maar dit is niet voldoende om alle kosten te dekken. Ik ben daarom een crowdfunding gestart op het Talentboek van het Yvonne van Gennip Talent Fonds en ben heel blij dat het NL Talenten Fonds daar een donatie op heeft gedaan. Meer bijdragen zijn van harte welkom!

talentboek

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page