Scroll down

Guusje de Booy

snowboardcross

Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Winterspelen met snowboardcross. Ik moet daarvoor aan eisen van de NOC-NSF voldoen en goede resultaten halen bij wedstrijden. De wedstrijden dit seizoen waar ik nog aan mee kan doen zijn in Sankt Moritz en Isola. Een snowboard seizoen kost veel geld en ik kan deze wedstrijden alleen doen met financiële hulp van sponsors en fondsen. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds mij een zetje geeft in vertrouwen en financiële middelen.

Volg Guusje de Booy

Mijn talent is snowboardcross, ook wel SBX genoemd. Ik heb voor het eerst leren snowboarden toen ik tien was, in een klasje tijdens de wintersportvakantie in Oostenrijk. Ik vond het zo leuk dat ik terug in Nederland ben gaan snowboarden bij een fun-team. Al snel wilde ik meer en ontdekte ik een uitdaging in de snowboardcross.

Dutch SBX team
In 2019 kon ik mij aansluiten bij het Dutch SBX team. In het seizoen 21/22 heb ik mijn eerste FIS punten gehaald om Europa Cup wedstrijden te kunnen rijden. Inmiddels ben ik opgeklommen op de wereldranglijst van plaats 209 naar plaats 51 en sta ik 5e op de YOG kwalificatielijst. In januari mocht ik Nederland vertegenwoordigen op de Jeugd Olympische Spelen in Zuid-Korea. In april doe ik mee met de Junior World Championship in Georgië.

Hard werken
Mijn droom is om naar de Olympische Winterspelen te gaan. Ik moet daarvoor veel trainen en wedstrijden rijden in het buitenland. Mijn klasgenoten hebben niet altijd door hoe hard werken dat is. In een trainingsweek in de sneeuw is het vroeg opstaan, twintig keer je start opnieuw oefenen, terug naar boven lopen met je board, na vier uur trainen terug in het dal nog krachttraining doen, huiswerk maken, je snowboard waxen, koken, eten en vroeg naar bed. In Nederland train ik in de sportschool, ga hardlopen en ontwikkel technieken met wakeboarden in de zomer. Graag wil ik een voorbeeld zijn voor jongeren om ze aan het bewegen te krijgen. Ik wil laten zien wat je ermee kunt bereiken. Een mooie manier hiervoor zijn de clinics die ik geef op scholen. Inmiddels heb ik geleerd wat doorzettingsvermogen is. Ik wil naar de top!

Financieel zetje in beweging

Omdat ik voor wedstrijden en training naar het buitenland moet, is een seizoen heel prijzig. Er bestaat geen Nederlands snowboard cross team, dus de kosten van reizen, verblijf, coach en lift tickets moet ik zelf betalen. Mijn ouders helpen mij maar kunnen ook niet alles financieren. Ik heb ook nog een broertje en een zusje. Zoveel mogelijk wil ik zelf mijn sport kunnen financieren en ben heel blij dat het NL Talenten Fonds mij een financieel zetje heeft gegeven voor dit seizoen. Hopelijk zullen er meer mensen gaan bijdragen aan het NL Talenten Fonds zodat veel talenten zo’n belangrijk zetje kunnen krijgen voor hun volgende mijlpaal.

film Guusje SBX

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page