Scroll down

Riad Bouhmida

taekwondo wedstrijden

Tot nu toe heeft geen Nederlandse atleet nog een medaille gekregen op de Olympische Spelen in taekwondo. Ik wil hier verandering in brengen. Ik wil Nederland vertegenwoordigen en een goed prestatie binnenslepen. Om aan WK te kunnen meedoen moet ik punten halen op kwalificatiewedstrijden. Voor taekwondo zijn veel van deze wedstrijden in het buitenland. Dat kunnen mijn ouders niet allemaal zelf betalen.

Volg Riad Bouhmida

Met Taekwondo ben ik begonnen toen ik vijf jaar oud was. Op mijn elfde ben ik gescout voor de Nederlandse selectie. Inmiddels ben ik tweevoudig Nederlands kampioen. Ik zit nu in mijn zesde jaar van het VWO. Op school ben ik ook heel ambitieus. Ik weet precies wat ik wil en doe daar dan mijn uiterste best voor. Ik ben heel vaak op de Taekwondo School, ook om om de kleintjes te helpen met hun dromen om een wedstrijd te winnen.
Om aan EK wedstrijden mee te kunnen doen moet ik punten en medailles verzamelen, die ik alleen kan winnen op internationale wedstrijden. Per jaar moet ik minimaal deelnemen aan negen wedstrijden in het buitenland om bij de top te blijven horen.
Mijn zus is ook heel goed in Taekwondo en gaat naar de internationale wedstrijden. Met name de wedstrijden waar mijn ouders ons niet naar toe kunnen rijden met de auto kosten veel geld. Mijn ouders kunnen dat niet allemaal zelf betalen. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds ons snel heeft kunnen helpen met een donatie. Zo hebben wij nu op tijd vliegtickets naar Fujairah kunnen boeken. Als wij zouden hebben moeten wachten zouden de prijzen voor deze tickets nog veel hoger zijn.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Aya Bouhmida

taekwondo kwalificatiewedstrijden

Taekwondo is een vechtsport die vaak wordt weggezet voor jongens. Ik vind het mooi om als meisje andere meisjes te inspireren om hun dromen na te jagen en hun grenzen te verleggen. Ik wil graag eerste senior zijn die gouden medaille wint voor Nederland. Dat kan alleen met kwalificatiewedstrijden die allemaal in het buitenland zijn. Mijn ouders kunnen dat niet voor mij en mijn broertje die ook taekwondo doet betalen.

Volg Aya Bouhmida

Op mijn twaalfde heb ik de zwarte band gehaald in Taekwondo en ben lid geworden van de Nederlandse selectie. Ik heb sindsdien veel prijzen gehaald. Ik ben vier keer Nederlands Kampioene geworden, Europees kampioen in Roemenië en vele medailles gekregen op internationale kwalificatie- wedstrijden.
Ik ben nu bezig mij voor te bereiden op het EK senioren en het EK voor onder de 21, beide in 2023. Om mijn hiervoor te kwalificeren moet ik genoeg punten verzamelen. Deze punten kan ik alleen winnen op internationale wedstrijden. Ik moet dit jaar daarom zeker naar 10 wedstrijden in het buitenland.
Mijn broertje Riad is ook heel goed in taekwondo en moet ook naar deze kwalificatiewedstrijden om aan EK of Olympische Spelen mee te kunnen doen.
Aangezien wij geen inkomsten van de bond hebben moeten mijn ouders al deze reizen naar het buitenland zelf betalen. Zij kunnen dit niet. Als wij geen financiële steun hebben kunnen wij ons niet kwalificeren voor de grote toernooien als EK, WK of Olympische Spelen.

Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds ons snel heeft kunnen helpen met een donatie. Zo hebben wij nu op tijd vliegtickets naar Fujairah kunnen boeken. Als wij zouden hebben moeten wachten zouden de prijzen voor deze tickets nog veel hoger zijn.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page