Scroll down

Thalissa Wijkstra

Scalabis cup

Mijn droom is om mee te doen met de Olympische Spelen van 2028. Nu ik de 1e prijs heb gewonnen op het EK in Portugal zou ik daar misschien wel kunnen komen als er voldoende financiële middelen zijn voor trainingsstages en wedstrijden in het buitenland. Mijn zus doet ook mee op hoog niveau in trampoline springen en dat zijn veel kosten voor mijn moeder.

Volg Thalissa Wijkstra

Ik doe topsport trampolinespringen en ik heb veel talent. In april 2024 ben ik Europees jeugd kampioene geworden op het EK in Portugal.
Eerder werd ik al Vice Wereld Kampioene op het jeugd WK in Bulgarije (2022). Ook ben ik viervoudig Nederlands kampioene. Ik train 24 uur per week en zit in de 4e klas van een loot-school.

Mijn doel is om aan de Olympische spelen van 2028 mee te doen. En volgend jaar wil ik naar het senioren WK. Dat kan ook zeker lukken volgens mijn coach Sven Mooij.Ik begin daar nu al voor te trainen. Ik spring al met een hele hoge moeilijkheidsgraad.

Om alles te kunnen betalen heb ik wel financiële ondersteuning nodig. De bond betaalt niet mee voor alle wedstrijden. Ik woon samen met mijn broer en zus bij mijn moeder, die een minimum inkomen heeft. Mijn zus Madelief is ook heel goed in trampoline doet ook mee aan EK wedstrijden. Dat zijn dubbele kosten voor mijn moeder. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds zich voor ons inzet en mij een zetje heeft gegeven voor de kosten van de komende Scalabis Cup.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page