Scroll down

Alireza Delshadzadeh

turnen topsport programma

Elke dag wil ik beter worden. Mijn droom is altijd geweest met turnen zo ver mogelijk te komen. De Olympische Spelen zijn hopelijk de eindbestemming, daar droom ik van. Ik woon in Ede maar moet voor het topsport programma en school naar Zwolle. De reiskosten hiervoor kunnen wij niet zelf betalen. Mijn ouders zijn gevlucht uit Iran en kunnen hier nog niet werken. Met een bijdrage van het NL Talenten Fonds kan ik nu naar Zwolle reizen voor de trainingen.

Volg Alireza Delshadzadeh

Op 10 jarige leeftijd ben ik met mijn gezin uit Iran gevlucht naar Nederland. In Iran heb ik vijf jaar geturnd, waarvan de laatste twee jaar in de nationale jeugdselectie. In Nederland heb ik in meerdere asielzoekerscentra gewoond en waar mogelijk bij lokale clubs kunnen turnen. Nu wonen wij in Ede en kan ik het topsport programma doen bij het Centre for Sports & Education in Zwolle, waar ik ook naar school ga. Omdat de afstand groot is van Ede naar Zwolle heeft de school samen met Vluchtelingenwerk Ede geprobeerd een woningruil te realiseren voor ons gezin. Dit is helaas niet gelukt en zal ik op en neer moeten reizen.
Mijn ouders zitten nu in de afrondende fase van de inburgeringscursus. Zij kunnen beide echter door het leed uit Iran nog niet werken. Met mijn sport probeer ik een bijdrage te geven aan de vreugde in ons gezin. Ik heb ook nog twee zusjes. Ik ben vastberaden om te slagen als turner en als mens en heb daar alles voor over.
Ik ben heel erg blij dat het NL Talenten Fonds ons wil helpen met het betalen van de reiskosten zodat ik naar dagelijks kan trainen en mijn schooldiploma kan gaan halen.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page