Scroll down

Kira van der Woerd

viool masterclass

Mijn talent is viool. Voor een zich ontwikkelend musicus lijkt niets mij belangrijker dan verschillende scholen en stijlen te ervaren en zo een eigen weg te vinden. Mede dankzij het NL Talenten Fonds kan ik deze zomer naar een masterclass van het Bowdoin International Music Festival in de VS om daar de wereld van de klassieke-muziek-praktijk en mijn eigen mogelijkheden daarin te verkennen.

Volg Kira van der Woerd

In 2022 heb ik mijn middelbare school diploma gehaald. Door de Corona pandemie heb ik mij de laatste twee jaar niet goed kunnen voorbereiden op een goede keuze voor mijn vervolgstudie. Ik heb bijvoorbeeld geen masterclass of proeflessen kunnen doen bij docenten om tot een goede keuze voor een docent te komen. Ik heb daar meer tijd voor nodig.

Voor het komend studiejaar heb ik daarom het volgende plan bedacht. Ik ga een jaar musicologie studeren aan de universiteit van Amsterdam en daarnaast masterclasses en proeflessen doen bij docenten in binnen- en buitenland om er achter te komen bij waar en bij wie ik mijn vioolstudie wil voortzetten.

Het lijkt mij geweldig om in Amerika te gaan studeren maar om er achter te komen of dit bij mij past wil ik daar graag eerst heen. Ik ben daarom heel blij dat ik ben toegelaten voor een zomercursus van het Bowdoin International Music Festival in Brunswick, Maine (Verenigde Staten). Daar kan ik kennismaken met verschillende docenten en leren van andere leeftijdsgenoten over studiemogelijkheden. Ik verheug me er enorm op om daar kamermuziek te kunnen maken.

Heel blij ben ik dat dankzij de samenwerking van Classic Young Masters en het NL Talenten Fonds het mij mogelijk is gemaakt aan deze masterclasses in Amerika deel te nemen in mijn ontdekkingsreis naar de beste plek voor mij voor een vioolstudie.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Scroll down

Tim de Vries

viool internationale concoursen

Mijn talent in viool. Al sinds ik zeven jaar oud ben droom ik van een carrière als internationaal solist. Muziek maken en reizen gaan inmiddels hand in hand voor mij en dankzij steun van het NL Talenten Fonds kan ik me nu gaan focussen op deelname aan de allergrootste internationale viool concoursen. Ik moet hier specifiek repertoire voor opnemen ter aanmelding en ook komen er flinke reis- en verblijfskosten bij kijken. Zelf kan ik dit niet bekostigen, ik ben het fonds dus eeuwig dankbaar!

Volg Tim de Vries

Na mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam deed zich de kans voor om te gaan studeren bij Boris Kuschnir in Wenen. Hij staat bekend als één van de meest gerenommeerde vioolpedagogen wereldwijd en het was al jaren een tienerdroom van mij om in zijn klas te studeren. Dus greep ik die kans direct met twee handen aan. Inmiddels ben ik ontzettend verliefd op deze prachtige stad, de absolute hoofdstad van de klassieke muziek. Ik zie mezelf hier later wel wonen! De afgelopen jaren heb ik concerten mogen geven in onder andere Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Canada, Griekenland en de Verenigde Staten. Ik hoop deze lijst zeker aan te vullen in de toekomst.

Het meedoen aan een concours is een echte test: de talloze uren aan voorbereiding komen onder druk te staan en dat is voor mij als musicus erg belangrijk. Hoe om te gaan met die spanning, zenuwen en adrenaline, leer je alleen op het podium. Ook ontvang je vaak hele nuttige feedback van de vakjury, waarmee ik hoop verder te komen in mijn ontwikkeling als artiest.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page