Scroll down

Marissa IJben

ek in griekenland

Mijn doel en droom is om mee te doen met de Olympische Spelen in 2028 en daar een medaille te halen. Ik train al een tijd mee met de meiden die naar de Spelen van 2024 gaan. Naar het WK kan ik niet dit jaar omdat het helemaal in Argentinië is. Met een zetje-in-beweging van het NL Talenten Fonds kan ik nu wel naar het EK in Griekenland.

Volg Marissa IJben

teamnl marissa

De eerste keer dat ik alleen in een bootje stapte was op mijn 6e in de Optimist. Ik woonde in Friesland en was altijd veel op het water te vinden. Zeilen was een grote hobby totdat ik steeds beter werd en wedstrijden ging winnen. Inmiddels is het een groot deel van mijn leven en haal ik er veel plezier uit. Drie jaar geleden ben ik op mezelf gaan wonen in Scheveningen om te kunnen trainen bij het Topzeilcentrum. Ik zeil nu in een eenmansboot, de ILCA6. Samen met een team van drie andere meiden, Team Allianz, bereiden we ons voor op de Olympische Spelen. Aangezien ik nog vrij jong ben is mijn eerste doel de Olympische Spelen in 2028. Vorig jaar heb ik een tussenjaar gedaan en fulltime gezeild. Dit jaar ben ik begonnen aan een studie Rechten in Leiden. Als student zonder vast inkomen is het voor mij te duur om naar het WK in Argentinië te gaan. Het is daarom voor mij heel belangrijk dit jaar met het EK in Griekenland mee te doen en de Princes Sofia Worldcup in Palma de Mallorca.
Ik ben heel erg blij met het financiële zetje-in-beweging van het NL Talenten Fonds om aan deze wedstrijden deel te kunnen nemen.

Geven aan talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grenzen-verleggers, hoogvliegers en recordbrekers.

U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page