Talent
Cello
Geboren
2005
Opleiding
Jong Talent Conservatorium Maastricht
Mijlpalen
2021 Classic Young Masters
2021 Pr Christina Concours
2020 Vienna Music Comp.

cello masterclass Berlijn

Nu is het moment om mij te oriënteren op de mogelijkheden voor een bachelor studie cello. De masterclass in Berlijn is voor mij zo ontzettend belangrijk omdat ik heel graag bij prof Schmidt in Berlijn wil studeren. Met een snelle toekenning van het NL Talenten Fonds kon ik mijn inschrijfgeld voor deze masterclass betalen en op korte termijn naar Berlijn.

Volg Andrej van Brakel

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door klassieke muziek. Ik ben opgegroeid in een familie van musici. Op mijn eigen verzoek kreeg ik op mijn 3e verjaardag een 1/8e cello cadeau. Ik kraste dan fanatiek mee met mijn favoriete opnames, totdat ik eindelijk les kon krijgen.

In mijn muzikale loopbaan heb ik al veel ongelofelijke kansen gekregen en fantastische mensen kunnen ontmoeten. Niet alleen de ervaring om met orkest voor 6000 man te mogen soleren, maar ook de gezellige en inspirerende tournees met het jeugdorkest speelden een grote rol in mijn beslissing om mijn passie als musicus voort te zetten.

Ik doe nu eindexamen en wil volgend jaar een bachelor studie cello gaan doen. Toen ik bij het cellofestival in Kronberg was, was ik meteen gegrepen door de manier waarop Wolfgang Emanuel Schmidt les geeft. Hoewel hij op drie plekken in Duitsland doceert is het ongelofelijk moeilijk om in een van zijn top cello klassen binnen te komen.

Ik heb me daarom aangemeld voor een van zijn masterclasses aan de Schloss Akademie in Berlijn in december. Na een hele zware selectie ben ik hiervoor aangenomen en moest op korte termijn inschrijfgeld betalen. Ik ben heel blij dat ik met steun van Classic Young Masters en het NL Talenten Fonds naar deze masterclass kan. Dit helpt mij enorm bij mijn keuze voor mijn vervolgstudie en misschien wel bij deze top docent in Berlijn!

video Andrej

Mijlpalen

2021
Classic Young Masters
Prinses Christina Concours
2020
International Music Competition
2019
International Vienna Music Competition
Stipendium Vladimir Spivakov Fonds
Koninklijk Concertgebouw Concours

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page