Talent
Taekwondo
Geboren
2003
Opleiding
Gymnasium, klas 6
Mijlpalen
2020 goud op German Open
2019 Nederlands Kampioen
2018 goud op Polish Open
2016 goud op EK Bukarest

taekwondo kwalificatiewedstrijden

Taekwondo is een vechtsport die vaak wordt weggezet voor jongens. Ik vind het mooi om als meisje andere meisjes te inspireren om hun dromen na te jagen en hun grenzen te verleggen. Ik wil graag eerste senior zijn die gouden medaille wint voor Nederland. Dat kan alleen met kwalificatiewedstrijden die allemaal in het buitenland zijn. Mijn ouders kunnen dat niet voor mij en mijn broertje die ook taekwondo doet betalen.

Volg Aya Bouhmida

Op mijn twaalfde heb ik de zwarte band gehaald in Taekwondo en ben lid geworden van de Nederlandse selectie. Ik heb sindsdien veel prijzen gehaald. Ik ben vier keer Nederlands Kampioene geworden, Europees kampioen in Roemenië en vele medailles gekregen op internationale kwalificatie- wedstrijden.
Ik ben nu bezig mij voor te bereiden op het EK senioren en het EK voor onder de 21, beide in 2023. Om mijn hiervoor te kwalificeren moet ik genoeg punten verzamelen. Deze punten kan ik alleen winnen op internationale wedstrijden. Ik moet dit jaar daarom zeker naar 10 wedstrijden in het buitenland.
Mijn broertje Riad is ook heel goed in taekwondo en moet ook naar deze kwalificatiewedstrijden om aan EK of Olympische Spelen mee te kunnen doen.
Aangezien wij geen inkomsten van de bond hebben moeten mijn ouders al deze reizen naar het buitenland zelf betalen. Zij kunnen dit niet. Als wij geen financiële steun hebben kunnen wij ons niet kwalificeren voor de grote toernooien als EK, WK of Olympische Spelen.

Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds ons snel heeft kunnen helpen met een donatie. Zo hebben wij nu op tijd vliegtickets naar Fujairah kunnen boeken. Als wij zouden hebben moeten wachten zouden de prijzen voor deze tickets nog veel hoger zijn.

Mijlpalen

2020
German Open cadetten, goud
2019
NK, goud
2018
NK, goud
German Open, goud
Belgian Open, goud
2017
NK, goud
EK Budapest, PAR
German Open, zilver
Belgian Open, brons
WT Presidents Cup, Athens, goud
Polish Open, goud
2016
NK, goud
EK Bukarest, goud
Luxemburg open, goud
WT Presidents Cup, Bonn, zilver
Belgian Open, brons
European Clubs Championship, Belek, brons

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page