Talent
Badminton
Geboren
2001
Opleiding
CIOS
BWF1 Trainersdiploma
Mijlpalen
2022 HD Malta 3e/4e
2022 Mxd Hungarian Int 1e

training in Frankrijk

Mijn droom is om mee te doen met de Olympische Spelen in 2028. Dat lijkt ver weg maar na mei 2024 gaat mijn traject al beginnen. Ik moet veel kwalificatiewedstrijden in het buitenland spelen om punten voor de ranglijst te krijgen. De trainingskampen in Frankrijk zijn ook essentieel en kan ik zonder sponsors niet betalen.

Volg Brian Wassink

Als zesjarige jongen ben ik met badminton begonnen. Sinds 2017 maak ik deel uit van de Nationale Badminton selectie. Eerst in het S-1 programma voor de jeugd en sinds 2021 in de nationale senioren selectie/ Team NL.
Ik heb in 2018 en 2019 mooie prijzen gewonnen. Daarna is er een gat in mijn ontwikkeling en prestaties gekomen, want ik moest de wedstrijd van mijn leven gaan spelen. In juli 2019 werd bij mij Hodgkin geconstateerd en heb ik zware chemokuren moeten ondergaan. In december kon ik toen langzaam alles weer oppakken maar kwam de COVID epidemie. Ik heb deze tijd gebruikt om weer de aansluiting te vinden bij de top.
Omdat ik nog niet mee kan doen met de OS in 2024 mis ik inkomsten van NOC/NSF. Badminton is maar een kleine sport in Nederland en daardoor is heeft de bond ook maar een klein budget voor mij. Omdat ik twee keer per dag train heb ik ook niet veel tijd om geld bij te verdienen.
Ik ben heel erg blij dat het NL Talenten Fonds voor mij de trainingskampen in Frankrijk kan betalen.

“Brian is een toegewijde en getalenteerde badmintonspeler. Zijn vaardigheden en discipline zijn indrukwekkend. Zijn trainingslust en positieve houding maken hem een waardevolle topsporter”. Aldus Ruud Bosch, de bondscoach van de senioren.

Volg Brian Wassink

Mijlpalen

2023
kwartfinales int toernooien, mxd
2022
landskampioen Eredivisie Nederland
1e Mxd Hungarian Int
2e Mxd Malta Int
3e/4e HD Malta Int
2021
landskampioen Eredivisie Nederland
2019
1e HD-19 Nederlands Kampioen
2e HD Irish Open
2018
1e HD-17 Nederlands Kampioen
top 8 EJK HD-17
1e Mxd-17 Slowakije
2e Mxd-19 Zweden

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page