Talent
Zang
Geboren
1998
Opleiding
Master Vocal Performance, Londen
Mijlpalen
2024 alt solo Johannes Passie
2023 alt solo Mattheus Passie
2017 2e prijs finale PCC

rol in opera

Mijn ambitie is om professionele zangeres te worden. Ik wil mijn stem en verhalen met de wereld delen. Muziek heeft de kracht om mensen samen te brengen en een positieve verandering in gang te zetten. Ik ben aangenomen als Young Artist voor het Trentino Music Festival deze zomer. Dankzij een beurs van het Festival en een gift van het NL Talenten Fonds kan ik daar heen. Met individuele lessen, een rol in de opera de Zauberflöte en masterclasses draagt deelname aan dit festival enorm bij aan mijn ontwikkeling en kansen in de toekomst.

Volg Hella Termeulen

Passie voor zingen
Van jongs af aan heb ik een liefde voor zingen. Ik zong als kind in de Kinderkoor Academie Nederland en wist toen al dat ik van zingen mijn beroep wilde maken. Ik wil mijn stem en mijn verhalen met de wereld delen. Muziek heeft de kracht om mensen samen te brengen en een positieve verandering in gang te zetten. De menselijke stem kan het publiek echt raken, ongeacht iemands achtergrond. Dat is het belangrijkste voor mij als artiest. Mijn belangstelling in muziek is heel breed, variërend van opera tot oratoria, lied en contemporaine muziek. Ik heb al veel ervaring kunnen opdoen in verschillende muziekstijlen. Ik was solist in de Johannes en Mattheus Passie en heb gezongen in meerdere hedendaagse composities.

Ambitie
Mijn doel is mij zo breed mogelijk te ontwikkelen als zangeres, zodat ik een groot publiek kan bereiken en veel mensen kan inspireren. Ik ben heel trots dat ik inmiddels in Londen een master klassieke zang aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen volg bij Janice Chapman, Marie Vassiliou en Marcus van den Akker. Ik wil graag mijn kennis en begrip van opera uitbreiden, mijn repertoire uitbreiden en leren van professionals uit de operawereld, zodat ik na mijn studie als onafhankelijk en zelfstandig musicus aan de slag kan gaan.

Trentino Music Festival
Een enorme buitenkans heb ik gekregen met toelating als Young Artist voor het Trentino Music Festival deze zomer. Ik mag tijdens dit festival de rol van Dritte Dame vertolken in de opera Die Zauberflöte van Mozart. Ik krijg daarvoor individuele lessen en coaching en kan deelnemen aan verschillende masterclasses. Deze unieke kans is enorm belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik heb een beurs gekregen van het festival maar dat is niet genoeg om dit te kunnen financieren naast mijn studie in Engeland. Ik ben heel dankbaar dat het NL Talenten Fonds mij op zo’n korte termijn een zetje heeft kunnen geven en deze kans nu niet aan mijn neus voorbijgaat. Op naar Italië!

Mijlpalen

2024
Alt solo Johannes Passie (Sutton Filharmonic Orchestra)
2023
Alt solo in Mattheus Passie
2022
Alt in Young Composers Meeting
2021
Agatha in opera Het Zwanenkind
2019
Dido in Dido en Aeneas (Stadskoor Eemnes)
2017
2e prijs finale Prinses Christina Concours

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page