Talent
Viool
Geboren
2005
Opleiding
Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut
Academie Muzikaal Talent
Mijlpalen
2022, Budapest Festival Orchestra
2021, European Youth Orchestra
2020, 1e prijs Britten Contrabas Concours

viool masterclass

Mijn talent is viool. Voor een zich ontwikkelend musicus lijkt niets mij belangrijker dan verschillende scholen en stijlen te ervaren en zo een eigen weg te vinden. Mede dankzij het NL Talenten Fonds kan ik deze zomer naar een masterclass van het Bowdoin International Music Festival in de VS om daar de wereld van de klassieke-muziek-praktijk en mijn eigen mogelijkheden daarin te verkennen.

Volg Kira van der Woerd

In 2022 heb ik mijn middelbare school diploma gehaald. Door de Corona pandemie heb ik mij de laatste twee jaar niet goed kunnen voorbereiden op een goede keuze voor mijn vervolgstudie. Ik heb bijvoorbeeld geen masterclass of proeflessen kunnen doen bij docenten om tot een goede keuze voor een docent te komen. Ik heb daar meer tijd voor nodig.

Voor het komend studiejaar heb ik daarom het volgende plan bedacht. Ik ga een jaar musicologie studeren aan de universiteit van Amsterdam en daarnaast masterclasses en proeflessen doen bij docenten in binnen- en buitenland om er achter te komen bij waar en bij wie ik mijn vioolstudie wil voortzetten.

Het lijkt mij geweldig om in Amerika te gaan studeren maar om er achter te komen of dit bij mij past wil ik daar graag eerst heen. Ik ben daarom heel blij dat ik ben toegelaten voor een zomercursus van het Bowdoin International Music Festival in Brunswick, Maine (Verenigde Staten). Daar kan ik kennismaken met verschillende docenten en leren van andere leeftijdsgenoten over studiemogelijkheden. Ik verheug me er enorm op om daar kamermuziek te kunnen maken.

Heel blij ben ik dat dankzij de samenwerking van Classic Young Masters en het NL Talenten Fonds het mij mogelijk is gemaakt aan deze masterclasses in Amerika deel te nemen in mijn ontdekkingsreis naar de beste plek voor mij voor een vioolstudie.

Volg Kira van der Woerd

Mijlpalen

2022
Klassiek op het Amstelveld- Young Ambassador
2021
Classic Young Masters Award
Concert Kleine Zaal Tonhalle, Zurich
Solo met RCKO op Festival Klassiek op het Amstelveld
Solo met Domestica Rotterdam
Vioolconcours Litouwen, diploma en prijs beste uitvoering XI Dvarionas
3e prijs Prinses Christina Concours, met Philip Karmanov
2020
2e prijs Prins Christina Concours, regionaal
Nederlands Vioolconcours, Iordens B, prijs beste uitvoering nieuw werk
2019
Solotournee met Jeugd Symfonie Orkest Rijnstreek in Frankrijk
1e prijs Archipel Muziekconcours
Recital in Villa Contarini, Piazzola sul Brenta (Italië)
2017
Nederlands Vioolconcours, Iordens A, 1e prijs

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page