Talent
Worstelen
Geboren
2001
Opleiding
Commerciële Economie
Mijlpalen
2022 1e EK U23
2021 1e en 2e WK junioren

grieks-romeins worstelen

Voor onze grote droom, allebei goud op de Olympische Spelen in 2024 in Grieks- Romeins worstelen, zijn wij naast onze studie dagelijks aan het trainen. Omdat er op ons niveau in Nederland maar weinig tegenstanders zijn, zitten wij de helft van onze tijd in het buitenland. Wij krijgen hiervoor steun van NOC-NSF maar dat is niet toereikend. Het is moeilijk voor deze sport sponsors te vinden. We zijn blij dat het NL Talenten Fonds het voor ons mogelijk maakt aan twee belangrijke kwalificatie toernooien in het buitenland deel te nemen.

Volg Marcel & Tyrone

website

Al sinds wij klein zijn worstelen wij met elkaar. Wij zijn een eeneiige tweeling uit een groot gezin met zeven kinderen. Iedere zondagochtend gingen wij altijd hardlopen met het gezin. We wilden allemaal voorop lopen. Sinds we vier zijn komen we in de sportschool. Daar werden we opgemerkt door onze coach, de Poolse Mariusz Gicewicz, die op zoek was naar prospecten om ooit mee naar de Olympische Spelen te gaan. Sindsdien komen we allebei uit in verschillende gewichtsklassen van het Grieks-Romeins worstelen. Zo vechten we niet tegen elkaar.

Wedstrijden in het buitenland.
Het Grieks-Romeins worstelen is eigenlijk een van de eerste sporten op de Olympische Spelen maar in Nederland niet zo populair. Om goede tegenstanders te vinden moeten we daarom veel naar het buitenland. Dit brengt hele hoge kosten met zich mee. Omdat we naast het trainen ook nog een studie doen hebben we geen tijd voor een bijbaantje of het vinden van sponsoren. We zijn heel blij dat het NL Talenten Fonds het voor ons mogelijk maakt om naar twee belangrijke UWW wedstrijden in het buitenland te kunnen gaan. We willen graag laten zien wat een mooie sport dit is, waarvoor je sterk moet zijn, lenig, snel, acrobatisch en een enorm goede conditie moet hebben.

interview RTL nieuws

training video Team NL: Marcel & Tyrone

Mijlpalen

2023
3e Zagreb Open Rankings (Tyrone)
2022
1e en 2e, EK U23

2021
1e en 2e, WK junioren
2020
1e Poland Open Cadets (Tyrone)
2019
1e Italy Open (Tyrone)
2018
1e German Open
1e France Open U23
2016
1e en 2e Czech Republic, Cadettes
2015
3e Hungary Grand Prix

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page