Talent
Triathlon
Geboren
1995
Opleiding
MBO bedrijfsadministratie
Mijlpalen
2023 1e Europe Triathlon Almere
2023 2e NED Sprint Duathlon National Championships
2021 25e Triathlon Abu Dhabi

ironman HawaÏ

Er is geen groter evenement in de triatlon sport dan de Ironman op Hawaï. In 2024 is deze er voor mannen en daar wil ik er een van zijn. Kwalificatiewedstrijd in Cozumel, Mexico in november is daarom heel belangrijk voor mij. Zonder financiële steun kan ik niet deelnamen aan wedstrijden in het buitenland om mij te kwalificeren.

Volg Menno koolhaas

Al vanaf dat ik 9 jaar oud ben droom ik er van om deel te nemen aan het WK Ironman op Hawaï. Een collega van mijn vader deed daar ooit aan mee en heeft mij daarmee geïnspireerd. Als 17 jarige verhuisde ik van Amstelveen naar Nationale Topsport Centra in Sittard. Ik trainde voor de Olympische Spelen maar mede door beslissingen om mij heen heb ik dit aan mij voorbij moeten laten gaan. Ik heb daarom de focus verlegd op de lange afstand triatlon met als ultieme doel een top 5 plaats. Dit zou uniek zijn voor een Nederlands triatleet. Ik train minimaal 30 uur per week en heb daardoor weinig mogelijkheden om inkomsten te genereren. Voor mijn talentontwikkeling ben ik afhankelijk van prijzengeld en sponsors als het NL Talenten Fonds. Ik ben heel blij met een zetje in beweging van het NL Talenten Fonds en hoop daarmee ook andere financiële partners aan mij te kunnen binden.

Volg Menno koolhaas

Mijlpalen

2023
1e Europe Triathlon Almere
2e NED Sprint Duathlon National Championships
2021
25e Triathlon Abu Dhabi
25e Europe Triathlon Barcelona
8e WK Triathlon Hamburg
2019
1e Nat Kampioenschappen Lange Afstand
2017
17e WTS Abu Dhabi
2016
3e Europa Cup Weert
1e Nat Kampioenschappen Lange Afstand

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page