Talent
Zwemmen
Geboren
2002
Opleiding
RTC Eindhoven
PABO
Mijlpalen
Nederlands record 100m vlinderslag
(14, 15, 16 jaar)
2018 kampioen jeugd
100m vlinderslag, 200m vrije slag

Zwemmen

Mijn talent is zwemmen. Het is mijn droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2024, met als tussenstap de Europese en Wereld Kampioenschappen. Naast mijn trainingen en studie heb ik geen tijd voor een bijbaantje voor alle onkosten, als reiskosten, verblijfkosten, zwemkleding of voedingssupplementen.

Volg Nienke Jonk

Ik train zes dagen per week bij HPC- Eindhoven, een opleidingscentrum van de KNZB, in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Daar ben ik lid van de S-1 groep, een groep van talentvolle zwemmers die kans maken op deelname aan de Olympische Spelen, waarmee ik kan deelnemen aan trainingen in buitenland en bijvoorbeeld hoogtestages.

Ik woon op mijzelf in Eindhoven en begin daar dit jaar aan de PABO opleiding, waarvoor ik een studielening heb kunnen nemen. Hier kan ik niet de kosten van betalen die er voor het zwemmen bijkomen als reiskosten, verblijfskosten voor internationale wedstrijden, zwemkleding en voedingssupplementen. Naast mijn trainingen en studie heb ik geen tijd om een bijbaantje te nemen. Ik ben daarom een crowdfunding gestart op het Talentboek van het Yvonne van Gennip Talent Fonds en ben heel blij met de bijdrage van het NL Talenten Fonds.  Meer donaties zijn van harte welkom!

talentboek

(met dank aan foto’s van Kees-Jan van Overbeeke)

Mijlpalen

2021
..
2018
kampioen jeugd, 100 vlinderslag, 200 vrije slag
2017
zilver estafette 4x100 m EYOF (European Youth Olympic Festival)
2017
EJK Finland, finale top 8 100m vrije slag
2016
kampioen 5 vlinderslag junioren 3

Geef om Talent

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page