Talent
Toneel
Geboren
1998
Opleiding
Theater Vooropleiding Amstelveen
American Academy of Dramatic Arts, New York
Mijlpalen
2020 rol in De Ballade van de Twee Saloons
2019 rol in Stuk van Jori Hermsen

toneel New york

Mijn talent is toneel. Na een periode van creatief veel stilzitten en heel hard werken om mijn studie te financieren, ben ik nu in New York, waar ik studeer aan The American Academy of Dramatic Arts. Mede dankzij een donatie van het NL Talenten Fonds heb ik het collegegeld kunnen betalen.

Volg Ovide vd Vlist

Mijn passie voor acteren begon met mijn interesse voor mensen. Als kind was ik erg verlegen, waardoor ik altijd mensen aan het observeren was. Hoe ze lopen, praten, denken of zich voordoen. Dit leidde mij tot de wereld van het theater. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met toneellessen en hier merkte ik al dat het podium een plek is waar ik opbloei. Door theater kan ik mijn interesse in mensen omzetten in verhalen die ik wil delen met de wereld. Mijn ambities liggen hoger dan alleen een goede actrice worden. Ik wil mijn talenten gebruiken om de minder perfecte wereld en de schoonheid daarvan te laten zien.

Na de Vooropleiding Theater in Amersfoort ben ik aangenomen op de American Academy of Dramatic Arts in New York. Een fantastisch kans in een stad met onophoudelijk veel mensen om te observeren. Ik heb heel hard moeten werken om geld te sparen voor deze opleiding, maar dat was nog niet genoeg. Enorm blij ben ik dat het NL Talenten Fonds mij het laatste zetje in de rug heeft kunnen geven om deze kans aan te kunnen pakken.  Ik hoop dat ik met deze studie en ervaring in het buitenland mij kan ontwikkelen en een toevoeging kan zijn in de wereld van het theater.

mijn showreel

Volg Ovide vd Vlist

Mijlpalen

2022
rol in reclame Krasloterij
2020
rol in De Ballade van de Twee Salloons van Olaf Pieters
2019
jongeren theater productie Stuk van Jori Hermsen
2019
voorstellingen op theaterfestival Vuurol
2019
hoofdrol in korte film Reebok van Jacob Dijker
2018
jongeren theater productie De Bosjes van Jori Hermsen

Geven aan Talent

Talent is een gave. Daar kunnen wij allen aan bijdragen. U kunt ook talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier door een bedrag over te maken aan het NL Talenten Fonds. Wij zorgen er voor dat het geld terecht komt bij de talenten die een steun in de rug nodig hebben.

Doneer

Share this page