Talent
Film
Geboren
2000
Opleiding
Audiovisuele Media, HKU

Film: The good life!

Als student Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht richt ik me voornamelijk op schrijven, regisseren en monteren van films. Nu ben ik bezig met het realiseren van een film als eindexamenproject. Dat brengt heel veel kosten met zich mee. Ik ben daarom een crowdfunding campagne gestart op Voordekunst. Mede dankzij een bijdrage van het NL Talenten Fonds heb ik het doelbedrag hiervan gehaald. Nu kan ik mijn studie afronden met een film waar ik trots op kan zijn en een springplank is voor mijn toekomst.

Volg René van der Veen

Mijn grootste droom is om als creatieveling een publiek te bereiken met maatschappelijk belangrijke onderwerpen, die naar mijn mening niet genoeg besproken worden. Het onderbelichte wil ik juist belichten. Ik heb in mijn leven keer op keer troost, rust maar vooral ook erkenning gevonden in het vertellen van een verhaal. Ditzelfde gevoel wil ik overdragen aan andere (jonge) mensen. De boodschap van mijn film is: “kijk eens, je bent niet alleen!”

De film die ik ga maken heet The Good Life. De hoofdpersoon is Daniel, de oudste zoon van een typisch ‘sitcom-gezin’, waarvan recentelijk een familielid is overleden. Met hun oppervlakkige grappen en ogenschijnlijk ongevoelige houding verbergen de familieleden dit levensechte trauma en het verdriet dat ze voelen door deze gebeurtenis. De film gaat over het bespreekbaar maken van mentale problemen, zodat mensen sneller hulp zoeken wanneer zij dit nodig hebben.

Meer informatie over mijn film kun je lezen door te klikken op onderstaande link.

Film: The Good Life

Voordekunst: mijn crowdfuding campagne

Volg René van der Veen

Mijlpalen

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page