Talent
Taekwondo
Geboren
2006
Opleiding
VWO Atheneum
Mijlpalen
2020 NK goud
2020 German Open goud
2019 NK goud
2019 French Open goud

taekwondo wedstrijden

Tot nu toe heeft geen Nederlandse atleet nog een medaille gekregen op de Olympische Spelen in taekwondo. Ik wil hier verandering in brengen. Ik wil Nederland vertegenwoordigen en een goed prestatie binnenslepen. Om aan WK te kunnen meedoen moet ik punten halen op kwalificatiewedstrijden. Voor taekwondo zijn veel van deze wedstrijden in het buitenland. Dat kunnen mijn ouders niet allemaal zelf betalen.

Volg Riad Bouhmida

Met Taekwondo ben ik begonnen toen ik vijf jaar oud was. Op mijn elfde ben ik gescout voor de Nederlandse selectie. Inmiddels ben ik tweevoudig Nederlands kampioen. Ik zit nu in mijn zesde jaar van het VWO. Op school ben ik ook heel ambitieus. Ik weet precies wat ik wil en doe daar dan mijn uiterste best voor. Ik ben heel vaak op de Taekwondo School, ook om om de kleintjes te helpen met hun dromen om een wedstrijd te winnen.
Om aan EK wedstrijden mee te kunnen doen moet ik punten en medailles verzamelen, die ik alleen kan winnen op internationale wedstrijden. Per jaar moet ik minimaal deelnemen aan negen wedstrijden in het buitenland om bij de top te blijven horen.
Mijn zus is ook heel goed in Taekwondo en gaat naar de internationale wedstrijden. Met name de wedstrijden waar mijn ouders ons niet naar toe kunnen rijden met de auto kosten veel geld. Mijn ouders kunnen dat niet allemaal zelf betalen. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds ons snel heeft kunnen helpen met een donatie. Zo hebben wij nu op tijd vliegtickets naar Fujairah kunnen boeken. Als wij zouden hebben moeten wachten zouden de prijzen voor deze tickets nog veel hoger zijn.

Volg Riad Bouhmida

Mijlpalen

2020
NK, goud
German Open, goud
2019
NK, goud
Dutch Open, goud
French Open, goud
Luxemburg Open, goud
European Presidents Cup, brons
2018
German Open, zilver
Polish Open, zilver

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page