Talent
Voltige
Geboren
2006
Opleiding
Havo/ Handel
Mijlpalen
2022 1e CVI Saumur, junioren
2022 1e NK, 5e WK senioren
2021 1e WK junioren
2019 1e CVI Moorsele

turnen op een paard

Mijn liefde voor paarden en mijn honger naar uitdagingen heeft mij bij Voltige gebracht. Ik ben de enige Nederlander die ooit een medaille heeft gekregen op een WK Voltige. De volgende Worldcup is in Omaha in de VS. Ik ben heel blij dat met een bijdrage van het NL Talenten Fonds ik daar nu definitief heen kan.

Volg Sam Dos Santos

Turnen deed ik al van kleins af aan maar daar was al snel geen uitdaging meer in voor mij. Omdat mijn ouders thuis paarden hadden en mijn zus veel paard reed, groeide ik op tussen de paarden. Ik zat eigenlijk altijd achterstevoren en ondersteboven op mijn pony en ging er vaker op staan dan op zitten. Mijn liefde voor paarden en mijn honger naar nieuwe uitdagingen zorgde ervoor dat ik een gepassioneerde voltigeur ben geworden.
In de afgelopen twee jaar heb ik zo goed gepresteerd dat ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan de World Cup finale in Omaha (VS). Dit is een mooie kans om de Voltige sport voor Nederland op de kaart te zetten.
Voltige is geen Olympische Sport en ik kom daarom niet in aanmerking voor een bijdrage van het NOC-NSF. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds mij en mijn ouders met een financiële bijdrage ons het laatste zetje in de rug heeft gegeven om naar Amerika te kunnen gaan voor de World Cup. Ik ga enorm mijn best doen daar goed te presteren en hoop daarmee anderen te interesseren voor deze prachtige sport.

video

Volg Sam Dos Santos

Mijlpalen

2022
1e op CVI Saumur, junioren
1e op CVI Elmelo, junioren
5e op WK senioren in Herning (Denemarken)
1e op NK, junioren
2e op CCVI04* Worldcup, senioren
nominatie Rising Star door de FEI
2021
1e op WK junioren, Le Mans
3e op WK junioren, duo met Elise van de Ven
nominatie Rising Star door de FEI
2019
1e op CVI Moorsele, children 2*klasse
2018
1e op CVI Saumur, children 2*klasse

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page