Talent
Contrabas
Geboren
2003
Opleiding
Conservatorium Amsterdam
Mijlpalen
2022, Koninklijk Concertgebouw Orkest
2021, Budapest Festival Orchestra
2020, 1e prijs Britten Contrabas Concours

contrabas TOURNEE

Mijn talent is contrabas. Met mijn Dutch Classical Talent tournee wil ik graag een vernieuwend programma laten horen. Dankzij het financiële zetje van het NL Talenten Fonds kan ik nu een compositie opdracht geven aan Calliope Tsoupaki voor een nieuw stuk voor contrabas.

Volg Sasha Witteveen

youtube

spotify

In de zomer van 2023 zal Sasha haar bachelor (contrabas) aan het Conservatorium van Amsterdam afronden. Voor haar muziekcarrière werkt ze, al vanaf dat ze een klein meisje was, altijd keihard. Haar talent en persoonlijkheid brengen haar ver. Sasha won talloze prijzen en geeft concerten in binnen- en buitenland.

Dit jaar is Sasha verkozen tot één van de finalisten van de Dutch Classical Talent Tournee. Dit is een unieke kans om haar muziek op de contrabas te laten horen in vijftien prachtige concertzalen in Nederland. Voor haar betekent dit een enorme ontwikkeling voor haar podiumpresentatie, techniek en muzikale ervaring als contrabassist en solist.

De tournee ‘Into the Light‘ wordt vernieuwend, stoer en uniek voor de contrabas. Heel belangrijk daarom is het programmeren van een nieuw werk voor contrabas. Met een financieel zetje in de rug kan zij opdracht geven aan de componiste Callope Tsoupaki om een nieuwe compositie voor contrabas te maken. Of licht- en kunst projecties realiseren van de kunstenares Pascale Lefebre. Het NL Talenten Fonds geeft haar dit zetje. Doet u ook mee?

Doneer

Sasha: “Als 19-jarige muziekstudent, die door heel Europa toert, concerten geeft en masterclasses volgt, is het onmogelijk om de hoge kosten voor zo’n groot project zelf te dekken. Daarbij heb ik altijd een groot gebrek aan tijd waarin ik op zoek kan gaan naar financiering. Al mijn tijd heb ik nodig voor studeren, repeteren en concerten. Deze tournee is voor mij een droomproject en het is van mij voor groot belang hier de financiële middelen voor te vinden. Als ik die niet vind zal ik belangrijke onderdelen van de tournee moeten afzeggen. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat het voor mij, de klassieke muziek en mijn publiek betekent als ik deze kans zou moeten laten schieten”.

Foto’s: Marco Borggreve, Rob Smith

Mijlpalen

2022
Koninklijk Concertgebouw Orkest
Dutch Classical Talent Tournee

2021
Budapest Festival Orchestra
Dutch Double Bass Festival
2020
Chamber Orchestra of Europe
European Union Youth Orchestra
1e prijs Britten Contrabas Concours
2019
NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival
2018
LGT Young Soloists
1e prijs BASS22018 Lucca Youth Competition
1e prijs Viennese Bass Days Competition
2017
1e prijs Prinses Christina Concours (12-14 jaar)

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page