Talent
Toneel
Geboren
1998
Opleiding
Theater Vooropleiding Amersfoort
Vooropleiding Theater. Amsterdam
HBO International Business and Languages
Mijlpalen
2020 bijrol in Het Ereschavot
2019 hoofdrol in Had ik Maar (HKU)
2018 exchange to Lima, Peru
2018 acteer training Miami

toneel in londen

Mijn talent is toneel. Als de film of voorstelling is afgelopen, schreeuwt elke vezel in mijn lichaam dat dit is wat ik wil en moet doen in mijn leven. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de de Engelse taal en cultuur. Ik ben heel blij dat ik mij verder kan ontwikkelen in toneel aan de Rose Bruford Academy in Londen. Dankzij samenwerking van de Toneel Vooropleiding Amersfoort met het NL Talenten Fonds heb ik van dit fonds een bijdrage gekregen voor deze studie.

Volg Sophie Hoogland

Acteren en toneel is voor mij meer dan een hobby. In acteren kan ik mijn creativiteit kwijt. Het geeft mij een manier expressie. Ik heb mijn liefde voor film al op jonge leeftijd ontwikkeld met het kijken van series en films op de televisie.
Ik wil graag actrice worden omdat ik mensen wil ontroeren. Verhalen wil ik vertellen en het publiek iets bieden waar ze van kunnen genieten. Iets waar ze over na kunnen denken als ze het theater verlaten. Ik sta versteld van de impact die acteurs, een verhaallijn, geluid, de lichten van een voorstelling op mij kunnen hebben.
Studeren in het buitenland is een grote droom van mij. Ik heb heel veel geleerd op de Theater Vooropleiding Amersfoort (TVA) en wil mij nu verder ontwikkelen in een andere taal, in een andere cultuur. Dit ga ik doen aan de Rose Bruford College in Londen.
Ik ben heel blij met de samenwerking van de TVA met het NL Talenten Fonds zodat ik ook van hen een financiële bijdrage heb kunnen krijgen voor deze kostbare studie.

Mijlpalen

2021
Somnium, film van Isis Caljé
2020
Workshop Theater, Melody Klaver, Amsterdam
Bijrol in Het Ereschavot, Theatergroep Los Zand
2019
Bijrol in Halfbroers, Theatergroep Los Zand
Hoofdrol in Had ik Maar, Hogeschool Utrecht, minor theater
2018
Acteertraining, Miami

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page