Talent
Atletiek
Geboren
2001
Opleiding
CTO Papendal
Sportmarketing, Saxion Hogeschool
Mijlpalen
2021 2e EK onder 23
2019 7e EK onder 20
2018 4e EK onder 18

Polsstokken en speren

Mijn talent is in atletiek. Voor de hoogst mogelijke scores in atletiek is het belangrijk om eigen materialen te hebben. Met eigen polsstokken kan ik altijd springen en mijn sport nog professioneler uitvoeren. Dankzij een bijdrage van NL Talentenfonds kan ik nu eindelijk eigen materialen aanschaffen.

Volg Sven Roosen

Op mijn 6e jaar ben ik begonnen met atletiek bij GVAC in Veldhoven. Inmiddels train ik op Papendal en volg de studie sportmarketing aan de Saxion Hogeschool in Deventer. Deze zomer (2021) heb ik zilver gehaald bij de EK onder 23, en was daarmee de elfde Nederlandse atleet die met 8056 punten boven de 8000 punten scoorde. Mijn droom is deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2024.

Voor een aantal onderdelen van atletiek is het noodzakelijk om eigen materialen te hebben voor de hoogst mogelijke scores. Niet alleen voor de trainingen maar ook voor de wedstrijden. Dit geldt bijvoorbeeld voor kogels, discussen, speren en polsstokken. In het geval van de polsstokken deel ik nu het materiaal van Papendal met vier andere atleten en komt het voor dat we tegelijkertijd deze materialen nodig hebben en er iemand niet kan springen. Met eigen polsstokken kan ik altijd springen en mijn sport nog professioneler uitvoeren. Dankzij een bijdrage van NL Talenten Fonds kan ik nu eindelijk eigen materialen aanschaffen. Meer bijdragen zijn van harte welkom op deze link van mijn crowdfundings-campagne op het Talentboek.

talentboek

Mijlpalen

2021
2e EK onder 23
2019
7e EK onder 20
2018
4e EK onder 18
2017
1e European Youth Olympics Festival

Geven aan Talenten

Talent is een gave. Daar kunnen wij allen aan bijdragen. U kunt ook talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier door een bedrag over te maken aan het NL Talenten Fonds. Wij zorgen er voor dat het geld terecht komt bij de talenten die een steun in de rug nodig hebben.

Doneer

Share this page