Talent
Trampoline
Geboren
2008
Opleiding
Havo
Mijlpalen
2024 Goud EK Portugal
2024 Goud Dutch Trampoline Open
2023 Brons WK Birmingham

Scalabis cup

Mijn droom is om mee te doen met de Olympische Spelen van 2028. Nu ik de 1e prijs heb gewonnen op het EK in Portugal zou ik daar misschien wel kunnen komen als er voldoende financiële middelen zijn voor trainingsstages en wedstrijden in het buitenland. Mijn zus doet ook mee op hoog niveau in trampoline springen en dat zijn veel kosten voor mijn moeder.

Volg Thalissa Wijkstra

Ik doe topsport trampolinespringen en ik heb veel talent. In april 2024 ben ik Europees jeugd kampioene geworden op het EK in Portugal.
Eerder werd ik al Vice Wereld Kampioene op het jeugd WK in Bulgarije (2022). Ook ben ik viervoudig Nederlands kampioene. Ik train 24 uur per week en zit in de 4e klas van een loot-school.

Mijn doel is om aan de Olympische spelen van 2028 mee te doen. En volgend jaar wil ik naar het senioren WK. Dat kan ook zeker lukken volgens mijn coach Sven Mooij.Ik begin daar nu al voor te trainen. Ik spring al met een hele hoge moeilijkheidsgraad.

Om alles te kunnen betalen heb ik wel financiële ondersteuning nodig. De bond betaalt niet mee voor alle wedstrijden. Ik woon samen met mijn broer en zus bij mijn moeder, die een minimum inkomen heeft. Mijn zus Madelief is ook heel goed in trampoline doet ook mee aan EK wedstrijden. Dat zijn dubbele kosten voor mijn moeder. Ik ben heel blij dat het NL Talenten Fonds zich voor ons inzet en mij een zetje heeft gegeven voor de kosten van de komende Scalabis Cup.

Volg Thalissa Wijkstra

Mijlpalen

2024
1e EK Portugal
1e Dutch Trampoline Open
2023
3e WK Birmingham Jeugd
1e NK
1e Gymcity Open
3e Flower Cup
2022
1e David Ward Huntcup, Engeland
1e Scalabis Cup
2e EK Italië
2e WK Bulgarije, jeugd
2e Gymcity Open
1e Dutch Trampoline Open
2021
4e WK Azerbeidzjan, jeugd
2020
1e Dutch Trampoline Open
2019
4e WK Tokyo, jeugd
1e Ostseepokal, Duitsland
1e NK
2018
1e NK
2017
1e NK
2016
1e Hechtsheim Duitsland
2015
1e Hechtsheim Duitsland

Geven aan Talenten

Talenten werken keihard om de top te bereiken. Met een financiële bijdrage dragen wij bij aan een nieuwe generatie grensverleggers, hoogvliegers en recordbrekers. U kunt talenten financieel steunen als bedrijf, fonds of als particulier. Wij zorgen er voor dat het geld bij de talenten terecht komt. De talenten staan in de startblokken. Helpt u ze mee op weg naar de finish?

Doneer

Share this page