Scroll down

Ava Emanuel naar WJK Dubai

22 maart 2022

Ava Emanuel (16) is een van de vier vrouwelijke jeugdschermers die op 3 april afreizen naar het WJK 2022 in Dubai. Ze komt daar individueel en in team uit op floret onder 17 en onder 20 jaar. Europese Kampioenschappen schermen. Ava: “Het WJK is natuurlijk hét moment om mezelf te meten op internationaal niveau. Op het WJK 2021 in Caïro behaalde ik de 11e plaats, waar ik heel erg blij mee was. Ik hoop dit jaar weer zo goed te kunnen schermen”.

Het voorbereidende EJK 2022 in Servië (26 feb- 5 maart) begon vlak na de Russische inval in Oekraïne. Bij winst zou het Nederlandse team de Russische schermsters tegen komen op de loper. Het Nederlandse en Zweedse team besloten zich daarom terug te trekken van de teamdag. Italië en Engeland trokken zich later ook terug. Ava: “Het was een moeilijke beslissing om ons terug te trekken, maar wel de beste. Het EJK gaf mij gelukkig wel de kans veel individuele wedstrijden te doen en in het wedstrijdritme te komen. Het gaat nu om het verder uitbouwen van uithoudingsvermogen tot aan het WK”.

Ava Emanuel schermt bij trainer Siroos Feizaskari van HollandSchermen Heemstede, trainer Jeroen Divendal van HollandSchermen Alkmaar en bij de nationale selectie in Amsterdam.

.

Naar nieuws

Share this page