Demian Brantjes NL Talentenfonds Award

Demian Brantjes NL Talentenfonds Award

18 juli 2023

Demian Brantjes heeft de NL Talenten Fonds Award gekregen op de 33e editie van het de Nederlandse Biologie Olympiade als beste 5e klas-leerling. Hij won daar ook de derde prijs en mocht daarmee deelnemen aan de Internationale Biologie Olympiade in Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.
Alle middelbare scholieren kunnen jaarlijks meedoen met de Biologie Olympiade wedstrijd. Aan de voorrondes op school deden meer dan 5.500 bovenbouwleerlingen mee. Bij de tweede ronde streden de beste honderd voor een plek in finale. “De finalisten horen absoluut bij de top van Nederland”, aldus medeorganisator Nienke Nobel.
De twintig finalisten hebben in juni deelgenomen aan een intensieve trainingsweek aan de universiteit van Wageningen met colleges, practica en toetsen over uiteenlopende, actuele biologische onderwerpen.
Farah May (17) , Thomas van Loon (18), Demian Brantjes (17) en Jochen Kistemaker (16) behaalden de hoogste scores en mochten daarmee Nederland in juli vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in de Verenigde Arabische Emiraten .
Het NL Talenten Fonds heeft dit jaar een bijdrage gedaan aan zeven scholieren Olympiades in Nederland, waaronder deze Biologie Olympiade.

Meer informatie is te lezen op de website www.biologieolympiade.nl.

Naar nieuws

Share this page